Σε κρίσιμη κατάσταση η Βρετανίδα νοσηλεύτρια με Έμπολα στο Λονδίνο

Σε απομόνωση έχει τεθεί η Βρετανίδα νοσηλεύτρια που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Βασιλικό Ελεύθερο Νοσοκομείο.

Το Royal Free Hospital "με λύπη του ανακοινώνει πως η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι επιδεινώθηκε σταδιακά στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών και η ασθενής βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί της νοσηλεύτριας, η οποία επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής από τη Σιέρα Λεόνε.

Η γυναίκα επέστρεψε στη Γλασκώβη από τη Σιέρα Λεόνε αργά το βράδυ της Κυριακής με πτήση της British Airways με ενδιάμεσους σταθμούς την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο. Τη Δευτέρα βρέθηκε θετική στον ιό και αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σκωτίας Gartnavel, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Νωρίτερα φέτος, στο νοσοκομείο Royal Free νοσηλεύτηκε με επιτυχία ένας άλλος Βρετανός, μέλος ιατρικού προσωπικού, ο Ουίλιαμ Πούλεϊ, ο οποίος επίσης είχε μεταφερθεί από τη Σιέρα Λεόνε έχοντας βρεθεί θετικός στον ιό.