Χήρα θύματος τζιχαντιστών: Δεν φοβάμαι αυτούς τους δειλούς

Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή η χήρα του Βρετανού ομήρου που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές, Ντέιβιντ Χέινς, χαρακτήρισε τους δημίους του συζύγου της "δειλούς" και είπε πως εκείνη "δεν τους φοβάται".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η χήρα του Ντραγκάνα Χέινς είπε: "Θεωρούν τους εαυτούς τους θαρραλέους όμως δεν πρόκειται για θάρρος. Πρόκειται για μία πράξη δειλίας το να αποκεφαλίζεις κάποιον που έχει τα χέρια δεμένα στην πλάτη και είναι πεσμένος στα γόνατα" .

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη την 14η Σεπτεμβρίου για την εκτέλεση διά αποκεφαλισμού του Ντέιβιντ Χέινς σε ένα βίντεο όπου είχε καταγράψει τη δολοφονία του.

"Είστε δειλοί εάν αποκεφαλίζετε κάποιον ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Δεν είστε καν ανθρώπινα όντα. Δε μπορείτε παρά να είστε τέρατα που διαπράττετε κάτι τέτοιο" προσέθεσε η ίδια.

"Δεν πρέπει να σας αφήνουμε να μας φοβίζετε. Εκείνοι άρπαξαν ένα κομμάτι της ζωής μου, τον πατέρα της Αθέα, το σύζυγό μου, τον πιο αξιαγάπητο και στοργικό άνθρωπο που έχω ποτέ γνωρίσει, όμως δεν τους φοβάμαι" συνέχισε να λέει.

Η χήρα του Βρετανού ομήρου δήλωσε επιπλέον ότι είδε ένα μέρος του βίντεο που μετέδωσε το Ισλαμικό Κράτος όπου απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει.

"Τον είδα στο βίντεο. Παρακολούθησα μόνο το σημείο όπου εκείνος μιλούσε. Δε βρήκα ποτέ τη δύναμη να παρακολουθήσω το υπόλοιπο. Δεν ήθελα να το δω".

Την ημέρα που έμαθε για τον θάνατο του συζύγου της, ο αδελφός του ήταν εκείνος που της το ανακοίνωσε:

"Μου είπε απλά "Ντραγκάνα, δε μπορούν πια να του κάνουν κακό". Ήταν μια στιγμή που σημάδεψε την ζωή μου".

"Ο Ντέιβιντ έδωσε νόημα στην ζωή μου" και "τώρα η "Αθέα" (η 5χρονη κόρη τους) είναι ο λόγος για τον οποίο ζω".

Ο Ντέιβιντ θα ήθελε να είμαι δυνατή για χάρη της κόρης μας" τόνισε η ίδια.