Ο δήμαρχος της Ρώμης πλήρωσε πάνω από 1.000 ευρώ στην Τροχαία!

Μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα της Ιταλίας, ο δήμαρχος της Ρώμης, πλήρωσε πάνω από 1.000 ευρώ σε τροχαίες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ινιάτσο Μαρίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι διευθέτησε τις οφειλές του –οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε €1.021,52– για βεβαιωμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αρνήθηκε όμως να παραιτηθεί όπως απαίτησε η αντιπολίτευση εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε από την υπόθεση αυτή.

Ο Μαρίνο, εκλεγμένος δήμαρχος της λεγόμενης Αιώνιας Πόλης με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD), επικρίθηκε έντονα όταν αποκαλύφθηκε ότι του είχε επιβληθεί σωρεία προστίμων διότι έμπαινε με το κόκκινο Fiat Panda του σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς ειδική άδεια του δήμου, την οποία πάντως κανονικά η δημαρχεία της Ρώμης δικαιούται να του χορηγείται.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το προσωπικό του Μαρίνο είχε αργήσει περίπου 3 μήνες να ανανεώσει την ετήσια άδεια, αλλά και ότι τα πρόστιμα ακυρώθηκαν διότι το δημαρχικό αυτοκίνητο εξακολουθούσε, παρότι δεν είχε έγκυρη άδεια, να μπορεί να μπαίνει στις περιοχές ελεγχόμενης κυκλοφορίας.

"Δεν θα έπρεπε να πληρώσω, αλλά επέμεινα να πληρώσω", δήλωσε ο Μαρίνο κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες από πολίτες καθώς και στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης, ορισμένα από τα οποία είχαν φορέσει στολές κλόουν.

Ο κεντροαριστερός πολιτικός ζήτησε επίσης "συγγνώμη" διότι άφησε το αυτοκίνητό του σε ένα σημείο όπου απαγορευόταν η στάθμευση την περασμένη εβδομάδα, αδίκημα που δεν εντόπισε η δημοτική αστυνομία, κατέγραψε όμως ένα τηλεοπτικό συνεργείο.

"Σε ό,τι με αφορά, δεν θα υπάρξουν σύντομα παραιτήσεις και ούτε πρόωρες εκλογές", πρόσθεσε ο ίδιος.

Τον περασμένο μήνα, μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Δημοκρατικού Κόμματος του Μαρίνο έδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι εγκρίνουν το έργο του δεν ξεπερνά το 20%, γεγονός που έδωσε τροφή σε φήμες πως εσωκομματικοί αντίπαλοί του –και όχι μόνο– σχεδίαζαν να τον εκδιώξουν από το θώκο του δημάρχου αλλά και το πολιτικό προσκήνιο στο εγγύς μέλλον.