Πίσω στο σχολείο η νέα Πρώτη Κυρία της Ρουμανίας

Την Κυριακή, ο δεξιός εθνικιστής Κλάους Γιοχάνις αναδείχθηκε ο νέος πρόεδρος της Ρουμανίας. Την Δευτέρα, η σύζυγος του Κάρμεν -και πλέον Πρώτη Κυρία της χώρας- επέστρεψε κανονικά στο σχολείο που εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών, προκαλώντας θερμά σχόλια.

Αντί να βρεθεί το προσκήνιο της νίκης του συζύγου της στην πρωτεύουσα, γύρισε στο τοπικό γυμνάσιο στο Σίμπιου (όπου μέχρι πρότινος ήταν δήμαρχος ο Γιοχάνις) και οι μαθητές της την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, λουλούδια και τραγούδια και συνθήματα - στα αγγλικά.

Αν και τώρα είναι η σύζυγος του πιο ισχυρού προσώπου της χώρας,η Κάρμεν Γιοχάνις ελπίζει ότι θα μπορέσει αν ταξινομήσει σωστά τις προτεραιότητές της.

«Προσπαθώ πάντα να κάνω το καθήκον μου όσο καλύτερα μπορώ προς το και ελπίζω να κάνω το ίδιο και ως Πρώτη Κυρία θα είναι το ίδιο" δήλωσε η καθηγήτρια.  

Ωστόσο, η κα Γιοχάνις δεν παρέλειψε να δώσει και ένα... μάθημα από τη νίκη του συζύγου της. "Είπα στους μαθητές μου ότι αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η κοινή λογική, η σεμνότητα και οι καλές προθέσεις πάντα κερδίζουν στο τέλος".