Γαλλική απόπειρα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, έφθασε σήμερα στο Ισραήλ για να προτείνει τη βοήθεια της Γαλλίας για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.

"Η υποστήριξή μας για το παλαιστινιακό ζήτημα δεν αμφισβητείται ενώ ταυτόχρονα, έχουμε επαφές με τους Ισραηλινούς. Είμαστε σχεδόν οι μόνοι σε αυτή τη θέση. Μιλάμε και στους μεν και στους δε, μας αναγνωρίζουν και θέλουμε την ειρήνη", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερήσιας επισκεψής του, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τις ισραηλινές αρχές και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε το Υπουργείο Εξωτερικών.

"Η επίσκεψη αυτή , που προετοιμάστηκε κατόπιν διαβούλευσης με τους βασικούς περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας, θα αποτελέσει ευκαιρία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Από την έναρξη, την Τετάρτη, της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης "Πυλώνας Άμυνας", 50 Παλαιστίνιοι -μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά- και τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 450 Παλαιστίνιοι και 18 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με παλαιστινιακές και ισραηλινές ιατρικές πηγές.