Η Γερμανία έτοιμη να στείλει πυραύλους στην Τουρκία

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, αν υπάρξει αίτημα από την Άγκυρα για βοήθεια κατά της Συρίας

Με πυραύλους Πάτριοτ είναι έτοιμη να εξοπλίσει την Τουρκία η Γερμανία, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πολεμικός εξοπλισμός θα γίνει στο πλαίσιο βοήθειας του ΝΑΤΟ και για να στηριχθεί η Τουρκία στην σύρραξη με τη Συρία, στην περιοχή των συνόρων των δυο χωρών.

Ο γερμανικός στρατός (Bundeswehr), προβλέπει να δεσμεύσει έως και 170 στρατιώτες σε μια από τις δύο συστοιχίες των πυραύλων Πάτριοτ στην αποστολή αυτή της Συμμαχίας, διευκρινίζει η γερμανική εφημερίδα.

Στο Βερολίνο, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητη μια εντολή του ΝΑΤΟ πριν το Βερολίνο εξετάσει μια τέτοια δέσμευση. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την Τουρκία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung επίσημο αίτημα αναμένεται από την Άγκυρα τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Τουρκία, χώρα μέλος του Οργανισμού, αν η σύγκρουση στη Συρία πλησιάσει στο έδαφός της.

Η Τουρκία είχε γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι διεξάγει συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για τους πυραύλους Πάτριοτ, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημο αίτημα.