Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Banksy; (Ευτυχώς, όχι!)

Σοκ προκάλεσε στο Διαδίκτυο για αρκετές ώρες μία φήμη που κυκλοφόρησε για τη σύλληψη του... γνωστού-άγνωστου Banksy, του μυστηριώδους καλλιτέχνη που με τα ανατρεπτικά του γκραφίτι σε τοίχους έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση, αν και κανείς δεν έχει δει το πρόσωπό του και δε γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.

Η φήμη ξεκίνησε από την ιστοσελίδα National Report, μία σελίδα που δημοσιεύει σατιρικές ειδήσεις, οι οποίες ωστόσο συχνά διαδίδονται στο Διαδίκτυο με αστραπιαία ταχύτητα ως πραγματικές.

Στο “ρεπορτάζ” του, το National Report ανέφερε ότι η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε τον Banksy και κατόπιν εισέβαλε στο στούντιο του καλλιτέχνη, αποκαλύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα: Ένας 35χρονος από το Λίβερπουλ, ονόματι Πολ Χόρνερ, ενώ δη ιστοσελίδα δημοσίευσε και ψεύτικες φωτογραφίες δήθεν με το πραγματικό πρόσωπο του Banksy!

“Είχαμε μία 24ωρη ομάδα δράσης κατά των γκραφίτι που παρακολουθούσε αρκετές ομάδες, όπου ο Banksy ήταν γνωστό ότι σύχναζε. Ενημερωθήκαμε ότι περίπου στις 2 το πρωί μία ομάδα ατόμων έφυγε από ένα διαμέρισμα που πιθανολογείτο ότι ήταν ένα από τα στούντιο του Banksy. Αυτή η ομάδα ακολουθήθηκε από πράκτορες και μόλις σημειώθηκε βανδαλισμός, συλλάβαμε την ομάδα, πέντε συνολικά ατόμων”, αναφέρεται στο “ρεπορτάζ” του National Report, που περιγράφει τη δήθεν σύλληψη του Banksy.

Πολλοί ήταν αυτοί που... την πάτησαν με την ψεύτικη είδηση, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν τον Banksy και να στρέφονται εναντίον της αστυνομίας, ενώ υπήρχαν και αρκετοί που απαντούσαν ότι τα γκραφίτι του Banksy, όσο όμορφα κι αν είναι, αποτελούν βανδαλισμό και επομένως είναι παράνομα.

Όμως όλα αυτά ήταν τελικά περιττά: Ο Banksy είναι ελεύθερος και συνεχίζει να αναστατώνει τη Βρετανία...