Ο Πάπας νοικιάζει την Καπέλα Σιστίνα για φιλανθρωπικά events!

Αν είσαι μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, δηλαδή η Porsche, τότε μπορείς να δεξιωθείς τους καλεσμένους σου ακόμα και στην Καπέλα Σιστίνα, το διάσημο Παρεκκλήσι του Βατικανού που δεν έχει παραχωρηθεί ποτέ σε ιδιώτη.

Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει. Ο... καινοτόμος και ανατρεπτικός Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε στο εξής να παραχωρεί επιλεκτικά την Καπέλα Σιστίνα για ιδιωτική εταιρική εκδήλωση, με προϋπόθεση τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που εργάζονται με τους φτωχούς και άστεγους.

Ο πρώτος τυχερός ενοικιαστής δεν είναι άλλος από την Porsche, η οποία - στα πλαίσια μιας αποκλειστικής ξενάγηση της Ιταλίας για 40 επίλεκτους και πάμπλουτους τουρίστες- "έκλεισε" τον χώρο του παρεκκλησιού για μια μοναδική συναυλία, ανάμεσα στις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, το Σάββατο.

Η Αγία Έδρα δεν θα αποκαλύψει φυσικά πόσο θα κερδίσει από το γεγονός, αλλά η πενθήμερη περιοδεία της Ρώμης, που διοργανώνονται από την Porsche Travel Club, κοστίζει έως 5.000 ευρώ το άτομο, πράγμα που σημαίνει μια συνολική τιμή των € 200.000.

Ωστόσο - μετά την έκπληξη που προκάλεσε η ανακοίνωση της άνευ προηγουμένου συμφωνίας - το Βατικανό ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπονται μέσα στο παρεκκλήσι (συνολικά έξι εκατομμύρια ετησίως), επειδή οι τοιχογραφίες έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν βλάβες από την αναπνοή και τον ιδρώτα τόσων πολλών τουριστών.

Εδώ ισχύει το έτερον-εκάτερον...