Ναρκομανής, υποχόνδριος και ασεξουαλικός ο Χίτλερ

Μια διαφορετική, σκοτεινή πλευρά του Αδόλφου Χίτλερ ως άνθρωπο και άντρα φέρνει στο φως  ο συγγραφέας, Μάρτιν Έιμις, στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στο Τσέλτεναμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Έιμις,  Χίτλερ ήταν τόσο υποχόνδριος που έκανε σεξ με την γυναίκα του, Ευά Μπράουν, χωρίς να  αγγίζονται και δεν έβγαζαν ποτέ τα ρούχα τους, μιας και οι δύο είχαν εμμονές με την υγιεινή. Μάλιστα, ο δικτάτορας είχε τέτοια ψύχωση με την καθαριότητα που δεν άφηνε κανέναν, συμπεριλαμβανομένης και της Μπράουν, να τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου. 

«Στις μελέτες που έχουν γίνει για τον Χίτλερ υπάρχους τρεις θεωρίες για τη σεξουαλικότητά του. Η πρώτη τον θέλει φυσιολογικό, αλλά πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να επανεξεταστεί. Μπορεί κανείς να φανταστεί την γυναίκα του να απολαμβάνει ένα τσιγάρο μετά το σεξ; Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Χίτλερ ως έναν κανονικό, ενεργητικό εραστή; Σίγουρα κανείς. Η δεύτερη τον θέλει αντισέξουαλ και η τρίτη τον θέλει διαστροφικό. Αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις για την σεξουαλικότητά του, εκτός από το ότι δεν έβγαζε τα ρούχα του, ακόμη και όταν πήγαινε στο γιατρό και το ότι ήταν φανατικός με την καθαριότητα» υποστηρίζει ο συγγραφέας.  

Μάλιστα όσοι υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ εντάσσεται στην Τρίτη κατηγορία, αναπτύσσουν θεωρίες για κοπροφαγία και ό,τι αφορούσε ανθρώπινα – και όχι μόνο – περιττώματα.

Επιπλέον, ο άνθρωπος που αιματοκύλησε ολόκληρο τον πλανήτη έπαιρνε την ημέρα περισσότερα από 47 φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ ήταν εθισμένος στη μεθαδόνη, την οποία θεωρούσε  αντίδοτο για την κόπωση. Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα της μυστικής υπηρεσίας του στρατού των ΗΠΑ. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν το θάνατό του στο μπούνκερ του Βερολίνου, ο Αδόλφος Χίτλερ φέρεται να έκανε ένεση με μεθαδόνη εννέα φορές, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία ιατρών που τον παρακολουθούσαν.