Στη Μόσχα για να δει τον Πούτιν η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μεταβαίνει στη Μόσχα, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια επίσκεψη κορυφής, με πολλά ανοιχτά ζητήματα να απασχολούν τις δύο χώρες.

Οι δυο πλευρές θα προσπαθήσουν να μειώσουν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις τους, από την κριτική του Βερολίνου σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας στη Ρωσία.

Κατά τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο, η Μέρκελ θα υποστηρίξει την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών στη Ρωσία, ανέφερε γερμανική κυβερνητική πηγή. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βεστερβέλε μίλησε τη Δευτέρα για ένα "κρίσιμο ανοικτό διάλογο" με τη Μόσχα.

Η ρωσο-γερμανική οικονομική συνεργασία θα είναι επίσης σημαντικό θέμα στις συζητήσεις. Η Γερμανία διαθέτει σημαντικά συμφέροντα στη Ρωσία, η οποία είναι ο κύριος εμπορικός της εταίρος και από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η προμήθεια του Βερολίνου σε φυσικό αέριο.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκε ο Πούτιν την 1η Ιουνίου, λίγο μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο για την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.