Συναγερμός από βίντεο Βρετανού τζιχαντιστή που βρίζει τον Κάμερον

Έρευνα σε σχέση με βίντεο που δείχνει έναν Βρετανό -πιθανόν τζιχαντιστή- να εξαπολύει ύβρεις κατά του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να καλεί τους Βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στον τζιχάντ (ισλαμικό ιερό πόλεμο), διεξάγουν οι βρετανικές αρχές.

Στο βίντεο- που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ λίγο πριν από το βίντεο της εκτέλεσης του ομήρου Αλαν Χένινγκ από το Ισλαμικό Κράτος - δεν εμφανίζεται κανένας όμηρος.

Ο άνδρα δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φορά γυαλιά, έχει γενειάδα και μιλά με βρετανική προφορά αλλά η ταυτότητά του δεν έχει διευκρινιστεί. Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει εργαστεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Αγγλία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, που μεταδίδει αυτό "το μήνυμα στους μουτζαχεντίν" διάρκειας δύο λεπτών, πρόκειται για τον Αμπου Σαΐντ αλ-Μπριτάνι, βρετανό τζιχαντιστή που πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Η αστυνομία αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο και για να εξετάσει επίσης αν υπάρχει υλικό για την άσκηση διώξεων", ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση που κάνει λόγο για έναν "τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν Βρετανό".