Τζιχαντιστές ετοίμαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιον

Ιδιαίτερη αίσθηση και ανησυχία προκαλεί στη διεθνή κοινότητα, η είδηση ότι τζιχαντιστές, οι οποίοι ζούσαν στην Ολλανδία, είχαν σχεδιάσει να επιτεθούν στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για δύο άτομα έναν άνδρα και μία γυναίκα, τουρκικής καταγωγής, τα οποία συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου κατά την άφιξή τους στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Οι δύο συλληφθέντες επέστρεφαν από την Τουρκία, αλλά, σύμφωνα με τις Αρχές, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα και στη Συρία, ενώ επισκέπτονταν συχνά τις Βρυξέλλες.

Στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές του Βελγίου δείχνουν ότι τα δύο αυτά άτομα κατηγορούνται για τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, την παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τη χρηματοδότηση και ενίσχυση της τρομοκρατίας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, σε έρευνα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν βρέθηκε υλικό που τους συνέδεε με το τζιχαντ, πυροβόλα όπλα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τις δύο συλλήψεις ακολούθησαν έλεγχοι διαφόρων ακόμα υπόπτων σε διάφορες πόλεις στην Ολλανδία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πολίτες