Γερμανία: Εκτός νόμου το “”Ισλαμικό Κράτος”

Μετά την Ολλανδία και η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται άμεσα εκτός νόμου το Ισλαμικό Κράτος και γίνεται η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που λαμβάνει μια τέτοια απόφαση,

«Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή ακόμη και για τη δημόσια ασφάλεια στη Γερμανία. Πρέπει να αποτρέψουμε τους ακραίους ισλαμιστές να φέρουν τη τζιχάντ στις πόλεις μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει την οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση, την παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα και την οργάνωση και συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Η απόφαση ελήφθη μετά την εμφάνιση - πριν λίγες ημέρες - στο Βούπερταλ νεαρών ισλαμιστων, που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα με την επιγραφή “Αστυνομία της σαρίας” και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν νεαρούς Γερμανούς στην ομάδα τους.

Η είδηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολιτικών, που δήλωσαν πως η σαρία δεν θα γίνει ανεκτή σε γερμανικό έδαφος. 

Την ίδια ώρα όμως, το Βερολίνο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των τζιχαστιστών στη Συρία, όπως εξήγγειλε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

«Η σταθεροποίηση της περιοχής της Μέσης Ανατολής είναι κάτι που επιδιώκει η γερμανική κυβέρνηση, αλλά μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο συμμετοχής μας σε αεροπορικές επιδρομές», είπε η εκπρόσωπος αυτή της Μέρκελ, η Κριστιάνε Βιρτς.