Ανεξαρτησία Σκωτίας: Προβάδισμα και πάλι για το όχι

Ίσως είναι ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας προσέτρεξε στο Εδιμβούργο για να ανακόψει το κύμα τάσης απόσχισης της Σκωτίας ή ότι οι Σκωτσέζοι το ξανασκέφτονται και θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει...

Πάντως, μόλις 1 εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, και ενώ το ΝΑΙ στην ανεξαρτησία είχε κερδίσει έδαφος σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως το κλίμα ανατρέπεται και οι υποστηρικτές της διατήρησης της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακτήσει ένα μικρό προβάδισμα.

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, για λογαριασμό των εφημερίδων The Times και Sun, φέρνει τους υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν ποσοστό 52% και είναι μπροστά από το ποσοστό των οπαδών της ανεξαρτησίας που καταλαμβάνουν το 48% των προτιμήσεων.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν κερδίσει έδαφος ( οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας) από τις αρχές Αυγούστου" δήλωσε ο επικεφαλής του YouGov, Πίτερ Κέλνερ.

Η έρευνα του ινστιτούτου YouGov που είναι μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων της Βρετανίας, έγινε σε δείγμα 1.268 ατόμων το χρονικό διάστημα από την 9η Σεπτεμβρίου έως και την 11η Σεπτεμβρίου.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για το θέμα εδώ