Νεκροί και αγνοούμενοι σε κατάρρευση κτιρίου στο Παρίσι

Μάχη με το χρόνο δίνουν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά,όπου το πρωί κατέρρευσε ένα τετραώροφο κτίριο από έκρηξη που φαίνεται πως προκλήθηκε από διαρροή αερίου.  

Από το τραγικό συμβάν σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, ένα παιδί και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Δώδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 4 εξ αυτών σοβαρά,ενώ τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα 5 ενήλικες και 5 παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του δυστυχήματος.

«Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα ότι θα βρούμε θύματα κάτω από τα συντρίμμια» διαβεβαίωσε ένας πυροσβέστης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός διαστήματος μεταξύ 12 και 24 ωρών.

Εικόνες από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.  

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία αυτή.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι οι έρευνες συνεχίζονται», είπε.