Σάλος στη Βρετανία από σοκαριστικές αποκαλύψεις παιδικής κακοποίησης

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Βρετανίας από την είδηση ότι στην μικρή πόλη Ρόδερχαμ, στο Νότιο Γιόρκσαϊρ, τουλάχιστον 1.400 παιδιά, ηλικίας κάτω των 16 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποίησης από διάφορες συμμορίες, μεταξύ του 1997 και του 2013.

Όλα τα θύματα ήταν λευκά, τα οποία οι κακοποιοί τα παρέσυραν με δώρα και απειλές ή, ακόμα, τα έλουζαν με πετρέλαιο και απειλούσαν ότι θα τα πυρπολήσουν εάν αντισταθούν. Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι, παρότι υπήρχαν μαρτυρίες και είχαν γίνει τρεις αναφορές, οι αρχές έκλειναν τα αυτιά τους.

Το 2010, πέντε Ασιάτες καταδικάστηκαν για το βιασμό ανήλικων κοριτσιών όμως οι συμμορίες των Ασιατών συνέχιζαν να δρουν ανενόχλητες. Σύμφωνα με το Euronews, διαρροές από το δήμο αναφέρουν ότι, οι τοπικές αρχές φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για ρατσισμό, εάν προχωρούσαν σε συλλήψεις ξένων.

Ωστόσο, παρά την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου και την δημόσια κατακραυγή, ο επικεφαλής του τμήματος εγκληματικότητας της πόλης και μέλος της υπηρεσίας για τα παιδιά στο Ρόδερχαμ το 2005-2010, αρνείται να παραιτηθεί.