Πιέσεις της ΕΕ στη Σερβία να ασκήσει αγροτικό εμπάργκο στη Ρωσία

Νότα διαμαρτυρίας φέρεται να επέδωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Σερβία Όσκαρ Μπενεντίκτ στον πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζητώντας από το Βελιγράδι να ταχθεί στο πλευρό της Ένωσης και να σταματήσει τις εξαγωγές στη Ρωσία, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Informer, με έδρα το Βελιγράδι.

Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να επέδωσε τη διπλωματική νότα στον κ. Βούτσιτς, την περασμένη Τρίτη, στη διάρκεια επίσκεψης στο έργο αποκατάστασης ενός σχολείου που επλήγη από τις πλημμύρες του περασμένου Μαΐου, στο Ομπρένοβατς.

Σύμφωνα με την Informer, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δείξει η Σερβία αλληλεγγύη στη στάση των εταίρων σε ό,τι αφορά τη Ρωσία και να μην χρησιμοποιήσει κανένα κρατικό μέσο για την ενίσχυση εμπορικών δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των εξαγωγών τροφίμων προς τη Ρωσία- για παράδειγμα, να μην χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως μέσο αύξησης των δικών της εξαγωγών εις βάρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ο Σέρβος πρωθυπουργός.