Πρωθυπουργός μέχρι το Μάρτιο ο Μάριο Μόντι

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας και μετά τις εκλογές του Απριλίου εμφανίστηκε ο Μάριο Μόντι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τον Σεπτέμβριο ο Μόντι είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο σε περίπτωση που οι εκλογές δεν έδιναν ξεκάθαρη εντολή σε κάποιο κόμμα και προτεινόταν ως πρόσωπο κοινής αποδοχής. “Βλέπω ότι πολλοί φαντάζονται ένα τέτοιο σενάριο”, δήλωσε σήμερα στο Μιλάνο, στο πλαίσιο του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ. “Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει. Εγώ δεν έχω άποψη επί του θέματος”, πρόσθεσε.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό κανένα κόμμα  να μη συγκεντρώσει πάνω από το 32% των ψήφων, και άρα ένα τέτοιο σενάριο κάθε άλλο παρά απίθανο είναι.

Ερωτηθείς για τα σπρεντ της Ιταλίας, ο Μόντι υπογράμμισε ότι τον τελευταίο χρόνο αυτά έχουν πέσει δραματικά, και μπορούν να πέσουν ακόμα πιο χαμηλά. Πράγματι, σήμερα τα σπρεντ της Ιταλίας βρίσκονται στις 365 μονάδες βάσης, έναντι 570 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2011.