Δεκαπέντε πρόσφυγες νεκροί από ρουκέτες στην ανατολική Ουκρανία

Δεκαπέντε πτώματα έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από την περιοχή όπου τη Δευτέρα ρουκέτες έπληξαν αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πρόσφυγες στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στο Λουγκάνσκ.

"Έως τις 19.00 χθες βράδυ είχαμε ανασύρει 15 πτώματα. Η έρευνα συνεχίστηκε τη νύχτα και συνεχίζεται σήμερα", ανακοίνωσε  την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Άντριι Λισένκο. 

Διαβάστε σχετικά:  Πύραυλος χτύπησε κομβόι προσφύγων- δεκάδες νεκροί

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατηγορούν για την πολύνεκρη επίθεση τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή αυτή, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των δύο πλευρών. Οι αντάρτες αρνούνται κάθε εμπλοκή. Η ουκρανική κυβέρνηση τόνισε ότι τα λεωφορεία στα οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες είχαν λευκές σημαίες. 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τις τελευταίες εβδομάδες για να γλιτώσουν από τον πόλεμο - σχεδόν 2 εκατομμύρια έχουν περάσει τα σύνορα και φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στην Ρωσία ενώ αυτοί που έχουν μείνει πίσω, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.

Σύμφωνα με «πολύ συντηρητικές» εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο αριθμός των νεκρών στην ανατολική Ουκρανία έχει ξεπεράσει πλέον τους 2000 και στην πλειοψηφία τους είναι άμαχοι.