Κάμερον: Η Βρετανία δε θα εμπλακεί σε άλλον έναν πόλεμο στο Ιράκ

Αν και ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Κυριακή ότι η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της δύναμη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να τους εμποδίσει να δημιουργήσουν “ένα τρομοκρατικό κράτος στις ακτές της Μεσογείου”, σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι η βοήθεια που θα παράσχει η χώρα δεν θα οδηγήσει σε έναν ακόμα πόλεμο.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει πραγματοποιήσει ρίψεις φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ έχει μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στις κουρδικές περιφερειακές δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του βορείου Ιράκ. Ο Κάμερον ωστόσο είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC: “Η Βρετανία δεν θα εμπλακεί σε άλλον έναν πόλεμο στο Ιράκ. Δε θα στείλουμε χερσαίες δυνάμεις στο πεδίο. Δεν πρόκειται να στείλουμε εκεί το βρετανικό στρατό”.

“Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε — τη διπλωματία μας, τις πολιτικές μας σχέσεις, τη βοήθειά μας, τις στρατιωτικές μας ικανότητες και την τεχνογνωσία που έχουμε για να βοηθήσουμε”, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.