Μπρέιβικ: Basse Classe η φιλοξενία, κακόγουστο το κελί

Παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του έκανε ο μακελάρης της Ουτόγια και του Όσλο Άντερς Μπρέιβικ, που σκόρπισε πέρυσι το καλοκαίρι το θάνατο σε 77 ανθρώπους.

Ο Μπρέιβικ φαίνεται να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος για τους καθημερινούς σωματικούς ελέγχους αλλά και για τη θερμοκρασία του...καφέ του!

Επίσης ισχυρίζεται ότι δεν του φτάνει το βούτυρο για το ψωμί που του σερβίρουν στο πρωινό και πως ήταν αναγκασμένος να πίνει κρύο τον καφέ του αλλά και ότι δεν έχει ενυδατική κρέμα. Ένα ακόμα από τα παράπονα του είναι η κακή διακόσμηση και η έλλειψη θέας στο κελί του.

Πέρα απ' αυτά παραπονέθηκε ότι οι χειροπέδες που του φόρεσαν κατά τη μεταφορά του έχουν σχήμα ξυραφιού και του έκοψαν τους καρπούς.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο 27 σελίδων γράμμα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο δικηγόρος του, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

“Αμφιβάλλω έντονα ότι υπάρχουν χειρότερες συνθήκες κράτησης στη Νορβηγία” γράφει ο Μπρέιβικ, σύμφωνα με την ταμπλόιντ εφημερίδα “Verdens Gang”.

Ο 33χρονος Μπρέιβικ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν στις 22 Ιουλίου του 2011 πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση έξω από κυβερνητικά κτίρια στη νορβηγική πρωτεύουσα και ακολούθως ανοίγοντας αδιακρίτως πυρ σε κατασκήνωση πολιτικής νεολαίας στο νησί Ουτόγια.

Έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για μια από τις χειρότερες θηριωδίες στη Νορβηγία και πλέον είναι σε απομόνωση σε φυλακή υψηλής ασφαλείας έξω από το Όσλο.