Ρωσία: Κρατούνται δύο ύποπτοι για τον εκτροχιασμό στο μετρό

Δύο ύποπτοι για τον χθεσινό εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας κρατούνται, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του συρμού έφθασαν τους 22, αφού ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση.

Το δυστύχημα συνέβη στην "μπλε γραμμή" του μετρό, στις 08.30 το πρωί, ώρα αιχμής, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, σταθμό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμός και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2013.

Στο μεταξύ ημέρα πένθους κηρύχτηκε σήμερα στη Μόσχα μετά το χθεσινό δυστύχημα στο μετρό, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της χώρας, που άφησε πίσω του 22 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες.

Από τους 160 τραυματίες οι 129 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Μόσχας με 110 ασθενοφόρα, σύμφωνα με ρώσο αξιωματούχο. Στο σημείο εστάλησαν και τρία ελικόπτερα για τη διακομιδή των τραυματιών.

Το υπουργείο εκτάκτων αναγκών εξετάζει το ενδεχόμενο η απότομη ακινητοποίηση του συρμού να προκλήθηκε από ξαφνική πτώση τάσης του ρεύματος. Οι αρχές έσπευσαν εξ αρχής να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.