Μπουρλότο στη βουλή της ΠΓΔΜ απειλεί να βάλει Αλβανός βουλευτής

Να βάλει φωτιά στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ απείλησε βουλευτής του αντιπολιτευόμενου “Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών” (DPA) Ζιάντιν Σέλα, σε μια έκρηξη θυμού σε σημερινή συνεδρίαση.

Ο Σέλα εξανέστη με αφορμή την έγκριση της πρότασης που υπέβαλαν τα δύο μεγάλα σλαβομακεδονικά κόμματα (VMRO-DPMNE και SDSM) για περιορισμό της διάρκειας ομιλίας των εγγεγραμμένων στο κατάλογο των ομιλητών, στη συζήτηση που διεξάγεται στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής σχετικά με νομοσχέδιο, που έχει γίνει αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, προβλέπει μία σειρά προνομίων για τους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων από την περίοδο των συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ, το 2001 και τις οικογένειές τους.

Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι έχει καταθέσει πάνω από 15.000 τροπολογίες επί του νομοσχεδίου, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την ψήφιση του.

“Με τις τροπολογίες δεν γίνεται τίποτε. Όταν θα φθάσουμε στην εξέταση και της τελευταίας τροπολογίας, τότε θα δείτε πως μπορούν να εμποδιστούν οι εργασίες αυτής της Βουλής: Θα βάλουμε φωτιά στα μικρόφωνα, στα έδρανα και στη Βουλή”, είπε ο Σέλα βγάζοντας από την τσέπη τον αναπτήρα του.