Συναγερμός στη Στοκχόλμη από απειλή επίθεσης εναντίον κομμάτων

Η αστυνομία της Σουηδίας απέκλεισε σήμερα για ώρες δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Στοκχόλμης αφού ένας άνδρας απείλησε να επιτεθεί εναντίον σουηδικών κομμάτων «με επικίνδυνα αντικείμενα».

Ο άνδρας, για τον οποίο η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, «εξέφρασε την οργή του εναντίον των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο», πρόσθεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους.

Μετά από αρκετές ώρες, ο άνδρας ο οποίος απειλούσε να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία έφερε μαζί του στην καρδιά της Στοκχόλμης, παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία και τον μετέφερε μακριά από το κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Βγήκε από το κτίριο, μας έδειξε ότι δεν ήταν επικίνδυνος και ότι θα τελειώναμε χωρίς να υπάρξει κάποιο δράμα, τώρα έχει απομακρυνθεί από το σημείο ... Αυτό που απομένει είναι να ψάξουμε στο κτίριο για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα », δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κίελ Λίντγρεν.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Aftonbladet ανέφερε  ότι ο άνδρας εισήλθε νωρίς το απόγευμα σε ένα κτίριο στο νησί Γκάμλα Σταν, στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, λέγοντας ότι έχει πάνω του μια βόμβα και ότι θέλει να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Κόμματος των Μετριοπαθών του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Οι έδρες των δύο κομμάτων, που βρίσκονται σε γειτονικά κτίρια λίγα μέτρα μακριά από αυτό στο οποίο εισέβαλε ο άνδρας, εκκενώθηκαν και γύρω τους δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας.