Εκτός talk show οι πολιτευτές του Μπέπε Γκρίλο

Τα πρώτα σύννεφα εντός του κόμματος του Ιταλού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο άρχισαν ήδη να διαφαίνονται παρά την επιτυχία που σημείωσε το κίνημα των “Πέντε Αστέρων”, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της Σικελίας.

Αφορμή η τηλεοπτική εμφάνιση της συμβούλου του στο δήμο της Μπολόνια, Φεντερίκα Σάσι, σε εκπομπή του Rai Tre. “Η τηλεόραση είναι το σημείο G σας, δεν μπορείτε να αντισταθείτε”, είπε ο Γκρίλο.

Μάλιστα όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο ιδρυτής του κινήματος αποφάσισε να απαγορεύσει στα μέλη της πολιτικής δύναμης αυτής να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς υποστηρίζει την απευθείας συμμετοχή στην πολιτική ζωή και την ενίσχυση του Διαδικτύου για να ασκούν συνεχή έλεγχο οι πολίτες.

Η Σάσι, πρώτα κατηγόρησε τον Γκρίλο για φαλλοκρατική στάση και στην συνέχεια προχώρησε σε ευρύτερες, πολιτικές επικρίσεις: “Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε δημόσιο λιθοβολισμό επειδή μπορεί να μην συμπίπτουν όλες οι απόψεις μας με εκείνες του Γκρίλο. Συμμερίζομαι το συνολικό πνεύμα και τις ιδέες μας, αλλά δεν θέλω το κίνημά μας να μετατραπεί σε κάτι ανάλογο με την Σαϊεντολογία, δεν θέλω να μετατραπεί σε ένα τέρας”, δήλωσε η δημοτική σύμβουλος.

Τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος την απομόνωσαν αλλά η δημόσια δήλωση της, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, εξέθεσε τον Γκρίλο, στο πλευρό του οποίου ωστόσο στέκονται οι περισσότεροι υποστηρικτές του κινήματος.