Ρωσία: Ισόβια σε δύο από τους δολοφόνους της Πολιτόφσκαγια

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Μόσχας σε δύο από τους δράστες της δολοφονίας της  δημοσιογράφου, Άννα Πολιτόφσκαγια, το 2006, ένα έγκλημα που προκάλεσε τότε παγκόσμια κατακραυγή. 

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Ρούσταμ Μαχμούντοβ - ο άνθρωπος που τράβηξε την σκανδάλη- καθώς και στον θείο του,  Λομ-Αλί Γκαϊτουκάγιεβ, ο οποίος οργάνωσε την εκτέλεση. 

Στα δύο αδέλφια του Μαχμούντοβ, επεβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 12 και 14 ετών, ενώ στον πρώην αστυνομικό Σεργκέι Χατζικουρμπάνοβ 20 χρόνια κάθειρξη.

Ωστόσο ακόμη αναζητείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. "Συνεχίζουμε τις έρευνες για να βρούμε τον ιθύνοντα νου της δολοφονίας. Δυστυχώς, πολλά εξαρτώνται από τους ξένους συναδέλφους μας, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Έχουμε στείλει μια σειρά από ερωτήματα, αλλά δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής που διεξάγει τις έρευνες για την υπόθεση.

Η δημοσιογράφος και ερευνήτρια Άννα Πολιτόφσκαγια δολοφονήθηκε το 2006 έξω από το σπίτι της στη Μόσχα. Οι αποκαλύψεις της αφορούσαν την κρατική διαφθορά και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιαυτό και η δολοφονία της προκάλεσε σοβαρές ανησυχιές διεθνώς, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι ασκούν κριτική στο Κρεμλίνο. 

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε , πιστεύεται ότι δείχνει την Πολιτόφσκαγια να παρακολουθείται , λίγο πριν δολοφονηθεί έξω από το διαμέρισμά της.