The Sun: Ο πατέρας του Γιούνκερ πολέμησε με τους Ναζί!

Ένα άρθρο για τις "σχέσεις της οικογένειας του Γιούνκερ με τους Ναζί" δημοσιεύει σήμερα η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Sun.

Με τον ειρωνικό υπότιτλο "το ντροπιαστικό πολεμικό παρελθόν της ελπίδας της Ευρώπης", το δημοσίευμα αναφέρεται στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πιθανότερο επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν και υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με αυτό, ο πατέρας του Γιούνκερ πολέμησε με τον Χίτλερ στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ο πεθερός του ήταν υποστηρικτής των Ναζί και συμμετείχε ενεργά στους διωγμούς των Εβραίων. 

"Γνώριζα τον Λουί (τον πεθερό) για 30 χρόνια αλλά δεν ήξερα ότι ήταν οπαδός των Ναζί. Το έκρυβε πολύ καλά, πιθανόν για να μην βλάψει την καριέρα του Ζαν Κλωντ" δηλώνει στην εφημερίδα ένας γείτονας.

Μάλιστα, η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και υποψήφιο της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ως τον πιο επικίνδυνο άντρα της Ευρώπης και αναφέρεται στην αντίθεση του Βρετανού πρωθυπουργού, Κάμερον, στην εκλογή του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.