Φρίκη στη Φιλανδία: Μάνα έθαψε 5 έμβρυα σε υπόγειο πολυκατοικίας

Τα λείψανα πέντε εμβρύων σε αποσύνθεση ανακάλυψαν οι φιλανδικές αρχές στην αποθήκη μιας πολυκατοικίας στην πόλη Ούλου και συνέλαβαν μια γυναίκα η οποία είναι ύποπτη για ανθρωποκτονία.

Η υπηρεσία συντήρησης του κτιρίου ζήτησε την Τρίτη από την αστυνομία να τη βοηθήσει να εντοπίσει την πηγή "μιας έντονης μυρωδιάς" από το υπόγειο, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Μετά το μακάβριο εύρημα, μια γυναίκα 35 ετών παρουσιάστηκε και ομολόγησε ότι πρόκειται για τα παιδιά της, "που γεννήθηκαν νεκρά πριν 5 με 10 χρόνια". Η γυναίκα ωστόσο αναφέρθηκε μόνο σε τρία παιδιά και δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την πράξη της.

Η ακριβής ηλικία των εμβρύων δεν μπορεί να καθοριστεί όμως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται "για έμβρυα τα οποία ήταν σχεδόν τελειόμηνα και ο θάνατος των οποίων σημειώθηκε πριν πολλά χρόνια".

Ο επιθεωρητής Σέπο Λεϊνόνεν δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα και ερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία "καθώς τα έμβρυα ήταν αρκετά ανεπτυγμένα ώστε υπό φυσιολογικές συνθήκες να είχαν επιβιώσει".

Η γυναίκα - η οποία είναι παντρεμένη και έχει και άλλα παιδιά- ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι κάθε φορά γεννούσε μόνη της στο σπίτι. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία και - μετέφερε τις σορούς των νεκρών εμβρύων στην αποθήκη.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, οι συγγενείς της γυναίκας δεν γνώριζαν τίποτε για τα έμβρυα αυτά και δήλωσαν "σοκαρισμένοι".