Forbes: Η Μέρκελ (πάλι) η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου!

Άφησε πίσω της διάσημες σταρ του Χόλυγουντ, επιχειρηματίες, διευθύνουσες συμβούλους κολλοσών με παγκόσμια δύναμη και πανίσχυρες πολιτικούς με επιρροή. Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η πιο ισχυρή γυναίκα -όχι μόνο της Ευρώπης- αλλά όλου του κόσμου, σύμφωνα με την έγκυρη λίστα του Forbes για το 2014

Φαίνεται μάλιστα πως η Μέρκελ θα σπάσει όλα τα ρεκόρ της κατηγορίας. Μπήκε στη λίστα των ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη για πρώτη φορά το 2005. Συνολικά, στις τελευταίες 11 εκδόσεις, στις 10 περιλαμβάνεται η Γερμανίδα καγκελάριος, από τις οποίες 9 φορές στην πρώτη θέση! 

Ενημερωτικά, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της FED Τζάνετ Γιέλεν και στην τρίτη η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η φημολογούμενη ως νέα υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η 33χρονη διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της IBM Βιρτζίνια Ρόμτι. 

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα (28 ετών, στην 67η θέση).

Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).