Παραιτήθηκε ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς μετά το σκάνδαλο Σαρκοζί

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αρχηγός της γαλλικής δεξιάς Ζ.Φ.Κοπέ υπό το βάρος των αποκαλύψεων που τον εμπλέκουν μαζί με τον πρώην πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, σε σκάνδαλο με πλαστά τιμολόγια.

Το σκάνδαλο αφορά κονδύλια που διοχετεύτηκαν στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το 2012, στις οποίες τελικά κέρδισε ο Ολάντ.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι πολύ πιθανό να βάλει σε κίνδυνο τα σχέδια του ίδιου του Σαρκοζί να επανέλθει στην κεφαλή του γαλλικού δεξιού κόμματος, του UMP αλλά και την υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2017.

Ο Ζερόμ Λαβριγέ, ο άλλοτε υποδιευθυντής της εκστρατείας Σαρκοζί για την προεδρία της Γαλλίας, στο BFMTV, προσπάθησε να απαλλάξει από τις ευθύνες τόσο τον Κοπέ όσο και το Σαρκοζί λέγοντας ότι "είχαν ενημερωθεί για τις παρεκκλίσεις" όσον αφορά τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και δεν είχαν καμιά σχέση με τις "ανωμαλίες αυτές".

"Δεν τελέστηκε καμιά αξιόποινη πράξη", πρόσθεσε ο Λαβριγέ, ο οποίος έκανε λόγο για "ένα τρένο που πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και οι άνθρωποι που έπρεπε να σημάνουν το συναγερμό δεν το έπραξαν, και πιθανόν ήμουν ένας εξ αυτών".