Telegraph: Η Χρυσή Αυγή για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή

Η Χρυσή Αυγή, ένα ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα, φαίνεται ότι θα μπει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποσπώντας το 9%-10% των ψήφων, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις. Με τη φράση αυτή ξεκινά το άρθρο της Telegraph, που σχολιάζει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα μας.

Το κόμμα, που αρνείται τις κατηγορίες ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση με νεο - ναζιστική ιδεολογία, ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα στις εκλογές και θα στείλει τρεις ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

"Η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και είναι το μόνο κόμμα που δείχνει μια τέτοια απότομη αύξηση”, δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, που είναι γνωστό ότι έχει ένα τατουάζ με σβάστικα στο μπράτσο του, στα γραφεία του κόμματος μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Μιλώντας δίπλα στη σημαία του κόμματος, ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο που έχει παρομοιαστεί με τη σημαία των Ναζί, μετέφερε ένα μήνυμα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον αρχηγό του κόμματος και μέλος της Βουλής των Ελλήνων, που είναι σήμερα στη φυλακή εν αναμονή της δίκης για τη συμμετοχή του σε εγκληματική συμμορία, συνεχίζει το άρθρο.

“Σας συγχαίρω που καταφέρατε να αντισταθείτε στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και δεν πιστέψατε στα ψέματα τους” έλεγε το μήνυμα και συνεχίζει “είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που πραγματικά στέκεται ενάντια σε κράτος μας που διοικείται από ξένες δυνάμεις.

Η Νέα Δημοκρατία πλήρωσε το τίμημα για τις πολιτικές της κατά του λαού μας και τα ψέματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε να εκφράσει τη δημόσια οργή. Το μήνυμα συνέχισε επαναλαμβάνοντας τα κύρια αιτήματα του κόμματος, που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συμφωνίας διάσωσης της ΕΕ για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Συνεχίζοντας το σχολιασμό των αποτελεσμάτων, το άρθρο αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία του μετά την εκλογή του πριν από δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση υπέστη πλήγμα όταν ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων στις ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης απέτυχε να παραδώσει το καίριο χτύπημα που ήλπιζε.

Υπήρχε ο φόβος ότι η συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές και την ώθηση Ελλάδα σε πολιτική αναταραχή, που θα αποσταθεροποιούσε την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της.

Αλλά οι ευρωεκλογές έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων με το ΠΑΣΟΚ να διαψεύδει τις προβλέψεις κατάρρευσης, εξασφαλίζοντας ένα σεβαστό 7 έως 9% των ψήφων.