Τελεσίγραφο στον ουκρανικό στρατό από τους αυτονομιστές του Ντόνετσκ

Ενώ το Κίεβο προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, οι σφοδρές μάχες στρατού και αυτονομιστών στο ανατολικό μέτωπο συνεχίζονται.  

Σύμφωνα με τους φιλορώσους, στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ από την Τρίτη έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 ένοπλοι αυτονομιστές. Επίσης, οι αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι στις μάχες έχουν σκοτωθεί 11 άντρες του ουκρανικού στρατού και έχουν τραυματιστεί 24. Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες.

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, ο διοικητής του αυτονομιστικού στρατού του Ντονέτσκ έδωσε σήμερα διορία 24ωρών στα ουκρανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την "Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ", καθώς από το δημοψήφισμα και μετά θεωρούνται στρατεύματα κατοχής. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι ο φιλο-ρωσικός στρατός του Ντονέτσκ θα επιτεθεί, για να διώξει τους Ουκρανούς στρατιώτες.     

"Δίνω 24 ώρες στον Ουκρανικό στρατό για να αποσύρει όλα τα στρατεύματα, όλες τις δυνάμεις του. Αν τα θωρακισμένα οχήματα δεν αποσυρθούν και τα οδοφράγματα των λεγόμενων νόμιμων αρχών δεν αφαιρεθούν, έχω αρκετή δύναμη και τα μέσα να καταστρέψω και να κάψω τα πάντα " δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτοφυλακής της περιοχής του Ντονμπάς, Σεργκέι Ζντριλιούκ, στο RIA Novosti.

Από την πλευρά της, η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο δηλώνει ότι είναι έτοιμη να ακούσει τα ανατολικά της χώρας, αλλά δεν πρόκειται όμως να υποχωρήσει στις επιθυμίες των αυτονομιστών.