Κλειστό το Κολοσσαίο την “Ευρωπαϊκή Νύχτα των μουσείων”

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, κατά την "Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων", στις 17 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι. 

Η ιταλική νομοθεσία προβλέπει ότι, για να μπορέσει να μείνει ανοικτός την νύχτα ένας πολιτιστικός χώρος, το ένα τρίτο των φυλάκων πρέπει να προσφέρουν το έργο τους με δική τους βούληση, χωρίς να υπάρξει υποχρεωτική επιλογή της διοίκησης. Μέχρι αυτή την στιγμή, οι πέντε αναγκαίοι υπάλληλοι, δεν μπόρεσαν να βρεθούν" , δήλωσε ο Φραντσεσκίνι.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του μεγαλύτερου ρωμαϊκού αμφιθέατρου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς ειδικοί τεχνίτες δουλεύουν εκατοστό - εκατοστό για να "φρεσκάρουν" το μνημείο.

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2013 και αναμένονται να ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2016. Η τελική φάση εργασιών θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ιδιοκτήτη της εταιρείας πολυτελών δερμάτινων ειδών Tod’s.