Στην Πορτογαλία του μνημονίου η Μέρκελ

Επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία θα πραγματοποιήσει στις 12 Νοεμβρίου η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για συνομιλίες με την πολιτειακή ηγεσία της χώρας σχετικά με τη δημοσιονομική πορεία της.

Όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA, η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο και τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα, που θα διαρκέσει λίγες ώρες, η Γερμανίδα ηγέτης θα συνοδεύεται από ομοεθνείς της επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε οικονομικό φόρουμ με Πορτογάλους συναδέλφους τους.

Θα επισκεφθεί επίσης το εργοστάσιο της Volkswagen, 40 χλμ. νοτίως της Λισαβόνας, στο οποίο απασχολούνται τουλάχιστον 3.000 εργαζόμενοι.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου πραγματοποιείται την ώρα που στην Πορτογαλία αυξάνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας,και ενώ ήδη ψηφίστηκε ο πιο σκληρός προϋπολογισμός την Τετάρτη.

Οι πορτογαλικές αρχές φοβούνται ότι η καγκελάριος θα τύχει όμοιας υποδοχής από τους κατοίκους της Λισαβόνας, με αυτήν που τής επεφύλαξαν οι Αθηναίοι.

Αρκετές διαδηλώσεις προγραμματίζονται ήδη στη Λισαβόνα και σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία αναπτύσσει μεγάλες δυνάμεις της στην πρωτεύουσα.