Γιούνκερ και Σουλτς διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 13 Μαΐου

Το αίμα του πίσω από τον Σοσιαλιστή Μάρτιν Σούλτς θα προσπαθήσει να πάρει στις 13 Μαΐου ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετα την κακή του απόδοση στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που διοργανώθηκε στο Μάαστριχ.

Οι υποψήφιοι των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αναμετρηθούν σε μια τηλεμαχία στις 13 Μαΐου στο γαλλικό ιδιωτικό δίκτυο LCI, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας.

Η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, την οποία θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Μισέλ Φιλντ, προγραμματίζεται να γίνει στις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει μία ώρα, διευκρίνισε το LCI.

 

Διαβάστε ακόμα: Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Σουλτς στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Εδώ και μερικές ημέρες μαίνεται μια πολεμική όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης μιας τηλεμαχίας που προβλέπεται να γίνει στις 15 Μαΐου στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περίπου τριάντα Γάλλοι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές έχουν ήδη ζητήσει από τον France Televisions να μεταδώσει απευθείας αυτήν την "μεγάλη τηλεμαχία", ενώ ο όμιλος προγραμματίζει να την μεταδώσει μόνον μέσω Ίντερνετ.