Αλλοίωση των λεγομένων της από τους Ρώσους καταγγέλλει η Τιμοσένκο

Έξω φρενών είναι με τη διαρροή μέσω Διαδικτύου μίας τηλεφωνικής επικοινωνίας της που, όπως υποστηρίζει, υπεκλάπη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως μέρος αυτής αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Η υπόθεση αφορά στη δημοσιοποίηση μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας με ένα συνεργάτη της, τον βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών Νέστορ Σούφριτς. Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα η Τιμοσένκο δηλώνει "έτοιμη να πάρει ένα αυτόματο και να ρίξει στο κεφάλι σ' αυτό το κάθαρμα", αναφερόμενη προφανώς στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η Τιμοσένκο κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ότι αλλοίωσαν τα λεγόμενά της, αναφορικά με το σημείο όπου ακούγεται να προτείνει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας.

"Τι θα κάνουμε με τα οκτώ εκατομμύρια των Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας; Πρόκειται για απόβλητα", ρωτάει ο Σούφριτς. "Θα έπρεπε να τους εκτελέσουμε με πυρηνικά όπλα", απαντά η Τιμοσένκο.

"Στην πραγματικότητα, αυτό που είπα είναι: οι Ρώσοι στην Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Καλημέρα, FSB. Να μας συγχωρέσετε για το υβρεολόγιο", εξηγεί η Τιμοσένκο, κατηγορώντας τη ρωσική μυστική υπηρεσία FSB για μοντάζ.