Διαδικτυακό δημοψήφισμα για απόσχιση και στη Βενετία !

Διαδικτυακό δημοψήφισμα, προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν αν επιθυμούν να αποσχιστούν από την υπόλοιπη Ιταλία, πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Βενετία!

Σύμφωνα με το BBC, το δημοψήφισμα διοργανώνεται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας και να αποκτήσει την ανεξαρτησίας της.

Η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή με μοναδικό ερώτημα: "Θέλετε το Βένετο (η περιφέρεια με πρωτεύουσα τη Βενετία) να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;".

Αν και τα ιταλικά ΜΜΕ πέρασαν στα "ψιλά" είδηση του δημοψηφίσματος, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν. Όπως αναφέρει το BBC, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της περιφέρειας Βένετο τάσσονται υπέρ του χωρισμού με την υπόλοιπη χώρα.

Όποιο πάντως και αν είναι το αποτέλεσμα θα είναι καθαρά ενδεικτικό της πρόθεσης των Βενετών, καθώς το δημοψήφισμα είναι άτυπο και δεν έχει νομική ισχύ.