Γιανουκόβιτς: Εκτοπίστηκα από μια συμμορία αλλά είμαι ακόμα ζωντανός

Για πραξικόπημα, το οποίο έλαβε χώρα στο Κίεβο μίλησε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ επανέλαβε πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και εκτοπίστηκε παράνομα "από τη συμμορία" στην ουκρανική κυβέρνηση. 

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, απέρριψε στη διάρκεια της ομιλίας του τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

"Είμαι ακόμη ζωντανός, είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, και επιπλέον ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες δεν θα υπακούσαν τις διαταγές εγκληματιών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος.

Εκφωνώντας διάγγελμα από το ρωσικό Ροστόφ επί του Ντον, στην Αζοφική Θάλασσα, ο Γιανουκόβιτς επέρριψε στη νέα ηγεσία του Κιέβου τον «κίνδυνο να αποσχιστεί η Κριμαία».

"Είμαι ακόμη ζωντανός, είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, και επιπλέον ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες δεν θα υπακούσαν τις διαταγές εγκληματιών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Γιανουκόβιτς άσκησε έντονη κριτική στην παροχή οικονομικής στήριξης από τις ΗΠΑ στο Κίεβο, λέγοντας πως "από όσο ξέρω, η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων που ήρθαν στην εξουσία πραξικοπηματικά".