Στο σπίτι του Ιβάν Σαββίδη ο Γιανουκόβιτς;

Στο Ροστόφ, φιλοξενούμενος του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται σύμφωνα με το δημοσιογράφο του MEGA, Θανάση Αυγερινό, ο οποίος κοινοποίησε την είδηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο έκπτωτος Ουκρανός πρόεδρος Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

Θυμίζουμε πάντως, ότι ήδη έχει εκδοθεί επίσημο αίτημα από τις νέες ουκρανικές αρχές για έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του εκπτώτου και αυτοεξόριστου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στην Ιντερπόλ, δύο ημέρες νωρίτερα.

Μάλιστα ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός εξετάζει αίτημα από τις ουκρανικές αρχές για να εκδώσουν τη λεγόμενη "κόκκινη ειδοποίηση" για τη σύλληψη του Γιανούκοβιτς.

Το Interpol Red Notice εκδίδεται για διεθνείς καταζητούμενους. Το ίδιο ζητάει και η Ουκρανία για τη σύλληψη του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και δολοφονίας διαδηλωτών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας είναι καταζητούμενος για τις ουκρανικές αρχές από τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον. 'Εκτοτε, ο Γιανούκοβιτς διαφεύγει της σύλληψης, ενώ έπειτα από μία εβδομάδα διέφυγε στη Μόσχα - όπου αναγνωρίζεται ακόμα ως πρόεδρος της χώρας του.