Σύμβουλος του Σαρκοζί τον ηχογραφούσε εν αγνοία του

Νέο σκάνδαλο κλονίζει τη γαλλική δεξιά. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του γαλλικού Τύπου, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Γάλλου, πρώην προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, τον ηχογραφούσε εν αγνοία του. Η αποκάλυψη του σκανδάλου και η δημοσίευση αποσπασμάτων από τις συνομιλίες αυτές έχουν προκαλέσει σάλο στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας.

Πρωταγωνιστής αυτού του πρωτοφανούς σκανδάλου φέρεται ότι είναι ο 64χρονος Πατρίκ Μπουισόν, πρώην δημοσιογράφος του σκανδαλοθηρικού εντύπου Minute και ιστορικός που πρόσκειται στην άκρα δεξιά. Πολλά μετριοπαθή στελέχη του δεξιού κόμματος UMP τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 απέναντι στον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ επειδή αυτός ήταν ο εμπνευστής της "ακροδεξιάς γραμμής" που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών, που δημοσιοποιήθηκαν 18 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, μπορεί να βλάψει το UMP αλλά και να αποδυναμώσει τον Σαρκοζί ο οποίος δεν κρύβει πλέον την επιθυμία του να επανέλθει, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην πολιτική σκηνή.