Νεκρή τουρίστρια από την κακοκαιρία στην Πορτογαλία

Μια 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της την Τρίτη, όταν χτυπήθηκε από ένα τεράστιο κύμα σε παραλία κοντά στο τουριστικό θέρετρο του Εστορίλ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Λισαβόνα, ανέφερε την Τρίτη η πορτογαλική δημόσια τηλεόραση.

"Από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει αυτή η γυναίκα είχε πλησιάσει πολύ τη θάλασσα", ανέφερε ο Ντάριο Πίντο Μορέιρα λιμενάρχης της πόλης Κασκάις μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP. Το συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Κασκάις σε κρίσιμη κατάσταση αλλά υπέκυψε στα τραύματά της την Τρίτη.

Οι πορτογαλικές αρχές έθεσαν τις παράκτιες περιοχές σε κατάσταση επιφυλακής την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας. Τεράστια κύματα πολλά από τα οποία έφτασαν σε ύψος και τα επτά μέτρα έπληξαν τις ακτές, σε ορισμένα σημεία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Πολλοί παραλιακοί δρόμοι έκλεισαν προληπτικά και απαγορεύτηκε στους πολίτες να πλησιάσουν κοντά στη θάλασσα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα δώσει συμπληρωματική οικονομική βοήθεια 17 εκατομμυρίων ευρώ σε 29 δήμους που επλήγησαν από τις καταιγίδες.