Ισόβια στον “σφαγέα” του Λονδίνου

Σε βαριές ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν σήμερα οι δύο μουσουλμάνοι οι οποίοι, τον Μάιο του 2013, είχαν δολοφονήσει με μαχαίρι έναν Βρετανό στρατιώτη στη μέση του δρόμου.  

Η άγρια δολοφονία του Λι Ρίγκπι σε πολυσύχναστο δρόμο του προαστίου Γούλιτς και υπό το φως της ημέρας και οι περήφανες δηλώσεις των σφαγέων αμέσως μετά, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.  

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, 29 ετών (φωτ) , καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών, σε 45 χρόνια κάθειρξη από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, μέσα σε κλίμα έντασης.  

Οι καταδικαστικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν ερήμην των δύο ανδρών καθώς αυτοί είχαν οδηγηθεί νωρίτερα σε κελιά, αφού συνεπλάκησαν με φρουρούς του δικαστηρίου την ώρα που ο δικαστής άρχιζε να διαβάζει την απόφασή του.  

Και οι δύο δολοφόνοι είναι Βρετανοί πολίτες νιγηριανής καταγωγής, που θεωρούσαν τους εαυτούς τους "στρατιώτες του Αλλάχ".  

Τον περασμένο Δεκέμβριο βρέθηκαν ένοχοι από το σώμα των ενόρκων και με τη σημερινές αποφάσεις έπεσε η αυλαία σε μια δολοφονία που πάγωσε το πολυπολιτισμικό Λονδινο.