Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Γαλλία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη Γαλλία, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων ενώ άλλοι δύο αγνοούνται, και βυθίζοντας στο σκοτάδι δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται η τύχη ενός 12χρονου παιδιού από τη Βρετανία, το οποίο έκανε χθες ποδήλατο στο νησί Πορκερόλε, στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά και ενός 26χρονου σέρφερ.

Την ίδια ώρα περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά στις γαλλικές Άλπεις και στο Νότο έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω βλαβών που προκάλεσαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι ισχυρές χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Στις Ντρομ και Αρντές, στη νότια Γαλλία, "τα νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φτάνει έως και τα 130 χιλιόμετρα την ώρα", εξήγησε μια εκπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Την Παρασκευή, δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Βαρυχειμωνιά και στην Ελβετία

Την ίδια ώρα στην Ελβετία, πολλά ατυχήματα σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, διακόπηκε σε μερικά σημεία η σιδηροδρομική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι που καταλήφθηκαν από πανικό τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Σχεδόν 10 εκατοστά χιονιού έπεσαν στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Μόνον στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία ενώ και στο καντόνι της Ζυρίχης σημειώθηκαν περίπου 12 ατυχήματα.