Ενώπιον της Ισπανικής δικαιοσύνης η κόρη του Χουάν Κάρλος

Η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Κριστίνα, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Πάλμα δε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες, προκειμένου να απολογηθεί στις κατηγορίες οικονομικής απάτης , σχετικά με τις ύποπτες δραστηριότητες του συζύγου της.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή δικαστική έρευνα με εμπλεκόμενους γαλαζοαίματους για την ισπανική μοναρχία. . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 300 τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο καλύπτουν το οικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την ισπανική αυλή.

Η 48χρονη ινφάντα - το πρώτο μέρος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που δέχεται κλήτευση - κατέθετε επί επτά ώρες και δήλωσε "αθώα".

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, η ινφάντα αποστασιοποιήθηκε από τις δραστηριότητες του συζύγου της.

"Δεν γνωρίζω. Δεν απαντώ. Δεν είμαι εν γνώσει. Ο σύζυγός μου ασχολούνταν μ' αυτό", απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή, σύμφωνα με τον Μανουέλ Ντελγκάδο, δικηγόρο της αριστερής ένωσης Μέτωπο Πολιτών, μιας από τις δύο οργανώσεις πολιτών που έχουν στραφεί κατά της πριγκίπισσας.

"Όλα αποσαφηνίσθηκαν στη διάρκεια των ερωτήσεων, οι οποίες μπόρεσαν να δείξουν σε ποιο βαθμό η ινφάντα είναι αθώα όλων των κατηγοριών εναντίον της", πρόσθεσε ο συνήγορος της Κριστίνα, Χεσούς Μαρία Σίλβα. 

Οι δικαστικές αρχές υποψιάζονται ότι η Κριστίνα συνεργάσθηκε με το σύζυγό της, τον πρώην ολυμπιακό πρωταθλητή του χάντμπολ Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος τέθηκε υπό δικαστική έρευνα στις 29 Δεκεμβρίου 2011 και είναι ύποπτος ότι υπεξαίρεσε, μαζί μ' ένα πρώην συνεταίρο του, δημόσια κεφάλαια ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ.