Ρουμανία: Γυναίκα γέννησε μέσα στο τρένο εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας τα Βαλκάνια.

Στην Ρουμανία, μια 33χρονη που ταξίδευε με το τρένο προς το Ιάσιο αναγκάστηκε να γεννήσει μέσα στην αμαξοστοιχία καθώς δεν μπορούσε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Η νέα μητέρα πήγαινε στο Ιάσιο για να παραστεί σε μια δίκη και συνοδευόταν από τον σύζυγό της. Ο τοκετός ξεκίνησε όταν το τρένο έφθανε στο σταθμό της πόλης Βασλούι. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το βαγόνι και τη γυναίκα βοήθησαν να γεννήσει ο σύζυγός της και μία ελεγκτής εισιτηρίων. Στον σταθμό της πόλης Μπαλτένι ασθενοφόρο παρέλαβε το νεογέννητο και τη μητέρα του. Ο μικρός, που είναι καλά στην υγεία του γεννήθηκε την ημέρα των γενεθλίων του πατέρα του.

Στο μεταξύ, 167 δρομολόγια τρένων στη χώρα ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και η κυκλοφορία σε οκτώ διαδρομές είναι περιορισμένη, καθώς κύλινδροι χιονιού (μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο δημιουργούνται κυλινδρικές χιονόμπαλες από κομμάτια χιονιού τα οποία ανασηκώνει ο άνεμος από το έδαφος) έχουν σχηματιστεί κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, όπως διευκρίνισε στην ιστοσελίδα του το ρουμανικό υπουργείο Μεταφορών.

Νεκρός ένας άνδρας στη Βουλγαρία

Ένας 79χρονος βρέθηκε νεκρός σήμερα στην περιφέρεια Κίρτζαλι, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, ο ηλικιωμένος κάτοικος (εν ζωή) του χωριού Πόβετ πέθανε από το κρύο.

Συνολικά 7 περιφέρειες της βόρειας και της βορειανατολικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς, που «ξαναχτύπησε» σήμερα, με πυκνές χιονοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους.

Το ύψος του χιονιού ξεπερνά το μισό μέτρο.

Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα στη χώρα. Χωρίς ηλεκτρισμό και νερό είναι περισσότερα από εβδομήντα χωριά στην ανατολική και βορειοανατολική Βουλγαρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας εταιρείας EVN.