Συλλήψεις για την υπόθεση της εξαφανισμένης Μαντλίν

Εφτά (πλέον) χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν που συγκλόνισε την Πορτογαλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, έρχονται οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, η βρετανική εισαγγελία έχει ζητήσει την άδεια από την πορτογαλική αστυνομία για να προχωρήσει στη σύλληψη τριών διαρρηκτών.

Οι τρεις άνδρες, την περίοδο εξαφάνισης της Μαντλίν είχαν εισβάλλει σε σπίτια στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ όπου διέμενε η οικογένεια ΜακΚαν το 2007.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ξεκινήσει νέο κύκλο ερευνών στην Πορτογαλία εδώ και δυο χρόνια.

Η σύλληψη των τριών ανδρών θεωρείται απαραίτητη ώστε να ανακριθούν στη βάση υποψιών που δημιουργούν οι πολυάριθμες μεταξύ τους κλήσεις κινητών τηλεφώνων τις ώρες που ακολούθησαν την εξαφάνιση της μικρούλας.

Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας έδωσε έμφαση στην απόπειρα διάρρηξης ενός άλλου διαμερίσματος στην Πράια ντα Λουζ, λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση της 3χρονης τότε Μαντλίν. Οι πορτογαλικές αρχές θεώρησαν ότι το περιστατικό δε συνδέεται με την υπόθεση ΜακΚαν, κάτι που αμφισβητούν οι Βρετανοί αστυνομικοί.