Ντοκυμαντέρ του Χίτσκοκ για το Ολοκαύτωμα

Τον ονομάζουν μαιτρ του τρόμου γιατί κατάφερνε πάντοτε, μόνον με υπόνοιες και χωρίς φρικιαστικές εικόνες να κλιμακώνει το φόβο και την αγωνία των θεατών.

Το 2015 όμως αναμένεται στις οθόνες ένα έργο του μεγάλου σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ, το οποίο θα προκαλέσει τρόμο αλλά όχι με τη συνηθισμένη του... συνταγή.

Γιατί ο Χίτσκοκ έχει γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έργο παραμένει βεβαίως ανέκδοτο μέχρι σήμερα και ημιτελές.

Το "πραγματικά σοκαριστικό οπτικό υλικό", όπως χαρακτηρίστηκε, θα ολοκληρωθεί και θα βγει σε νέα κόπια από το London's Imperial War Museum. Αναμένεται στη βρετανική οθόνη εντός του 2015, όπως γράφει η New Zealand Herald.

Η δημοσιοποίηση του προγραμματίζεται να συμπέσει με την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Ευρώπης από τους Ναζί. Το ντοκυμαντέρ φέρει το όνομα Memory of the Camps. Γυρίστηκε το 1945. Πέραν της αποπεράτωσης που δεν έκανε ο ίδιος ο Χίτσκοκ για λόγους οικονομικούς αλλά και πολιτικών πιέσεων που δέχτηκε, θα φτιαχτεί και ένα ντοκυμαντέρ making-of του Memory of the Camps με τίτλο Night Will Fall.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλάνα που είχε τραβήξει για τις ανάγκες του πρώτου ντοκυμαντέρ ένας Άγγλος καμεραμάν είχαν τόσο τραυματικό αντίκτυπο στο Χίτσκοκ που έκανε τουλάχιστον μια βδομάδα να επιστρέψει στα γυρίσματα που τελικά όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.