Έκρηξη σε τρόλεϊ στην πόλη Βόλγκογκραντ

Άνδρας είναι ο βομβιστής σύμφωνα με πληροφορίες από τις ρωσικές αρχές, καθώς προηγήθηκε ταυτοποίηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν στο σημείο της επίθεσης. 

Το στέλεχος των ερευνών,Vladimir Markin, επιβεβαίωσε τη σχέση των δύο επιθέσεων μεταξύ τους. Αυτής της Κυριακής και της σημερινής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πούτιν, έδωσε νέες διαταγές για την ισχυροποίηση των μέτρων ασφαλείας σε όλη τη χώρα, εφιστώντας την προσοχή στην περιοχή του Βόλβογκραντ.

Από την έκρηξη, νεκροί είναι δεκατέσσερις άνθρωποι, ενώ έχουν τραυματιστεί 41 άτομα, από τα οποία τα 27 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία και τα δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το Russia Today.

Θυμίζουμε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Mε δεδομένο ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσκι τίθεται σε αμφισβήτηση, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντρ Ζούκοφ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη ληφθεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βολβογκραντ".