Μπερλουσκόνι: Μπορείτε να με συλλάβετε, αλλά θα γίνει επανάσταση

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχασε τη βουλευτική ασυλία όταν εκδιώχθηκε από τη Γερουσία τον περασμένο μήνα, "ξαναχτύπησε" δηλώνοντας ότι αν συλληφθεί, στη χώρα θα ξεσπάσει επανάσταση. 

Ο 77χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Η ποινή μετατράπηκε σε ένα χρόνο, το οποίο πιθανώς θα εκτίσει σε κοινωφελείς υπηρεσίες.  

Αλλά χωρίς την βουλευτική του ασυλία, ο Μπερλουσκόνι είναι τώρα πιο ευάλωτος για άλλες ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του. Ο πρώην καβαλιέρε κατηγορείται για διάφορα αδικήματα, ανάμεσά τους και η δωροδοκία βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων. 

Επίσης, ο σκανδαλώδης και θεατράλε Μπερλουσκόνι έχει κάνει προσφυγή κατά της καταδίκης του σε επτά χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλικών επαφών με ανήλικη (τη γνωστή Ρούμπι) και περιμένει την εκδίκαση της.

Έτσι, σε μια συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 ο δημοσιογράφος εύλογα τον ρώτησε αν φοβάται μήπως τον συλλάβουν και οδηγηθεί στη φυλακή. 

"Όχι, είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, δεν μπορούν να το κάνουν. Διαφορετικά (αν με συλλάβουν)θα υπάρξει επανάσταση στην Ιταλία" απάντησε ο Μπερλουσκόνι.

Ο μεγιστάνας του Τύπου είπε ακόμη ότι θεωρεί πως παρόλη την "κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την προσωρινή του πολιτική αδυναμία", μπορεί τελικά να βγει ενισχυμένος.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε επίσης ότι "αγαπά την χώρα του και δεν μπορεί, ως πατριώτης. να φύγει λαθραία από την Ιταλία".