Επίσκεψη Κλίντον στο Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι αναμένεται στις 30-31 Οκτωβρίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή θα είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν θα παραμείνει στη θέση της υπουργού Εξωτερικών μετά τις προσεχείς αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε το Σάββατο ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν σύντομα τη σερβική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο επίσκεψη στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ.

“Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των κινήσεων της (σερβικής) κυβέρνησης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας. Αυτοί που λένε ότι οι σχέσεις (της Σερβίας) με την ΕΕ διέρχονται κρίση φαίνεται πως ξεχνούν ότι, στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και ΕΕ δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες” υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.